Nem kell elkeserednünk, amikor vége a piros bogyós gyümölcsök szezonjának, hiszen almával, szilvával és körtével is ellenállhatatlan süteményeket lehet készíteni. Urbán Gábor utóbbira mutat nekünk egy ellenállhatatlan desszertet.
Hozzávalók 1 darab kuglófhoz:
A tésztához: 30 dkg vaj/margarin + a formához | 30 dkg porcukor | 5 tojás | 2 darab körte (hámozva, reszelve kb. 20 dkg) | 5 dkg étcsokoládé | 5 dkg mazsola | fél csomag sütőpor | 10 dkg darált mandula | 25 dkg liszt + a formához
A díszítéshez: 10 dkg étcsokoládé
- A tésztához a puha vajat/margarint habosra keverjük a porcukorral, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk az egész tojásokat, a hámozott, reszelt körtét, majd az aprított étcsokoládéval, mazsolával, sütőporral és darált mandulával elkevert lisztet. Simára keverjük a tésztát.
- Egy kuglófformát kivajazunk, kilisztezünk, és megtöltjük a masszával. 160 ºC-ra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Kihűtjük.
- A díszítéshez az étcsokoládéból hámozókéssel néhány forgácsot készítünk, a többit vízgőz fölött vagy mikróban megolvasztjuk, és a kuglófra csorgatjuk. A csokoládéforgáccsal díszítjük.
Tipp: Érdemes kipróbálni a hagyományos búzaliszt helyett a dmBio gluténmentes zablisztjét, ami ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származik, diós aromájának és finom állagának köszönhetően ideális sütési hozzávaló. Édes és sós péksüteményeket, kenyereket is készíthetünk belőle!
A receptet a dm támogatta.
ELKÉSZÍTÉS 30 PERC | SÜTÉS 40-45 PERC
KALÓRIA 6660 KCAL/KUGLÓF
Fotó: Acsai Miklós
Styling: Kapolka Ágnes
A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2022/09. lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találjátok meg.