Tegye fel a kezét, aki hozzánk hasonlóan imádja a kókuszkockát! Gyerekkorunk egyik klasszikus kedvencét most gyümölcsös verzióban, tortaként is kipróbáltuk. Íme a recept:
Hozzávalók egy 18 cm átmérőjű formához:
20 dkg porcukor | 20 dkg vaj/margarin | 2 dl tej | 2 evőkanál méz | 1 tojás | 1 csomag sütőpor | 30 dkg liszt
A krémhez: 4 dl ananászlé | 5 dkg cukor | 1 csomag vaníliás pudingpor | 25 dkg vaj/margarin | 20 dkg felkockázott ananász | 5 dkg kókuszreszelék
- A tésztához a porcukrot és a vajat/margarint robotgéppel kihabosítjuk, hozzáadjuk a mézzel és tojással elkevert tejet, végül beleforgatjuk a sütőporral elegyített lisztet.
- A masszát kb. 18 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt tortaformában egyenletesen elkenjük, majd 160 ºC-ra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Ha kihűlt, vízszintesen 3 lapba vágjuk.
- A krémhez 3 dl ananászlevet forrásig hevítünk a cukorral, majd besűrítjük a maradék 1 dl ananászlében elkevert vaníliás pudingporral. Kihűtjük, majd a puha vajjal/margarinnal habosra keverjük.
- A krémmel összetöltjük a lapokat úgy, hogy a rétegek közé ananászt szórunk, vékony rétegben az oldalára és tetejére is jusson. Megszórjuk kókuszreszelékkel a tetejét és az oldalát is, és tálalásig hűtőszekrénybe tesszük. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
ELKÉSZÍTÉS 50 PERC + HŰTÉS | SÜTÉS 35-40 PERC
KALÓRIA 6371 KCAL/EGÉSZ TORTA
Recept: Urbán Gábor
Fotó: Acsai Miklós
Styling: Kapolka Ágnes
A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2022/09. lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találjátok meg.