Nem a mi ünnepünk, de a gyerekek kedvéért azért mi is tarthatunk egy kis Halloween-partit október végén, ők biztosan értékelni fogják az ijesztő falatokat.
Hozzávalók egy 18 cm átmérőjű tortához:
A piskótához: 6 tojás | csipet só | 6 evőkanál cukor | 6 evőkanál liszt
A krémhez: 20 dkg erdei gyümölcs keverék (fagyasztott) | 5 evőkanál kristálycukor | 75 dkg túró | 25 dkg mascarpone | 5 dkg porcukor
A díszítéshez: 5 dkg fehér csokoládé | 2 dkg étcsokoládé
- A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük a sóval és a cukorral. Habverővel belekeverjük a lisztet.
- A masszából 3 darab, 18 cm átmérőjű lapot sütünk sütőpapírral kibélelt tortaformában, laponként 10-12 perc alatt, 180 ºC-ra előmelegített sütőben. (Ha egy formánk van, egymás után sütjük ki a lapokat). Hagyjuk kihűlni a lapokat.
- A krémhez a fagyott gyümölcsöt lábosba szórjuk, és kb. 15 percig rotyogtatjuk a kristálycukorral, majd kihűtjük. A túrót, mascarponét, porcukrot és az erdei gyümölcsös ragut botmixerrel összeturmixoljuk.
- A tortalapokat a krémmel összetöltjük úgy, hogy az oldalára és a tetejére is a jusson. Hűtőbe tesszük néhány órára.
- A díszítéshez a fehér csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, evőkanálnyi mennyiségeket kenünk egy sütőpapírra szellem alakban, hűtőben kihűtjük. Az étcsokoládét is felolvasztjuk, habzsákba töltjük, és szemet, szájat rajzolunk a szellemeknek. A torta tetejére és oldalára helyezzük őket.
ELKÉSZÍTÉS 50 PERC + HŰTÉS
SÜTÉS 3×10-12 PERC
KALÓRIA 3120 KCAL/EGÉSZ TORTA
Recept és fotó: Nagy Tünde