Vrábel Kriszta receptje a Nők Lapja Konyha archívumából.

Sokan már reggel azon töprengünk, mit kellene este villámgyorsan főzni, amikor hazaesünk a munka-iskola-edzés után. Vrábel Kriszta olyan fogást mutat, ami náluk mindig sikert arat, nem mellesleg kb. fél óra összedobni.

Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg kelkáposzta | 2 evőkanál pirított szezámolaj | 2,5 dl paradicsomszósz | 2,5 dl víz | só, frissen őrölt bors | 2 gerezd fokhagyma | 3 evőkanál cukor | 3 evőkanál 6%-os fehérborecet | 3 evőkanál szójaszósz | 1 mokkáskanál csiliszósz | 2 evőkanál kukoricakeményítő | 25 dkg ázsiai tészta

  1. Nagy serpenyőben (vagy wokban) a szezámolajon pirítsuk meg a csíkokra vágott kelkáposztát, majd öntsük fel a paradicsomszósz és víz keverékével. Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá az aprított fokhagymát. Ízesítsük a szószt cukorral, fehérborecettel, szójaszósszal, csilivel.
  2. A kukoricakeményítőt keverjük el kevés forró szósszal, majd öntsük az egészet a szószhoz, egyszer forraljuk fel. Sózzuk, borsozzuk, ha szükséges, édesítsük vagy savanyítsuk még, hogy pikáns legyen.
  3. Közben a tésztát főzzük ki lobogó, sós vízben, szűrjük le, keverjük el a káposztával.

Tipp: Paradicsomszósz és víz keveréke helyett készíthetjük 5 dl 100%-os paradicsomléből is!

ELKÉSZÍTÉS 20 PERC
KALÓRIA 361 KCAL/ADAG

Recept és fotó: Vrábel Kriszta

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2020/10. lapszámában jelent meg.