A kukoricadarából, tejjel és vízzel készült fogást itthon puliszkának, a nagyvilágban jobbára polentának nevezik. Pénztárcakímélő, és remekül variálható akár a sós, akár az édes íz irányába. Mutatunk hozzá egy mennyei receptet!
Hozzávalók 4 személyre:
A puliszkához: 4 dl víz | 5 dl tej | só, bors | 1 gerezd fokhagyma | 20 dkg kukoricadara
A feltéthez: 2-3 gerezd fokhagyma | olaj | 3 darab paradicsom | 20 dkg bébispenót | 1 dl száraz fehérbor | 20 dkg kecskesajt vagy gomolya, 1-1,5 cm vastag karikákra vágva
- A puliszkához a vizet és a tejet sóval, borssal és a zúzott fokhagymával feltesszük főni, hozzáadjuk a kukoricadarát. Elkeverjük, és lassú tűzön, kevergetve addig főzzük, amíg megkeményedik.
- Frissen tartó fóliával bélelt tepsibe öntjük, hagyjuk kihűlni, majd kiszúróval 5 cm átmérőjű köröket szaggatunk belőle (de fel is kockázhatjuk, akkor nem lesz leeső rész).
- A tisztított fokhagymát karikára vágjuk, kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a kockázott paradicsomot, majd a megmosott, lecsepegtetett spenótot és a bort. Sózzuk, öszszeforgatjuk pár perc alatt.
- A tepsibe sorakoztatott, kiszúrt puliszkakorongokra helyezzük a zöldséges ragut, sajtot teszünk rá, és 200 ºC-ra előmelegített, légkeveréses sütőben 6-8 percet sütjük.
ELKÉSZÍTÉS 35 PERC + SÜTÉS
KALÓRIA 380 KCAL/ADAG
Recept: Tobai Róbert
Fotó: Gyugyi Péter
Styling: Kapolka Ágnes
A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2022/11. lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találjátok meg.