Villámgyorsan megfőzött tészta, tejföl, reszelt sajt és némi pirított szalonna – mindannyian be szoktunk vetni ilyesmit rögtönzött vacsoraként, de ha van otthon egy kis bacon vagy másféle szalonna, próbálkozhatunk kicsit izgalmasabb, hasonlóan gyorsan összedobható fogásokkal is.
Hozzávalók 4 személyre:
20 dkg csiperkegomba | 8-10 darab aszalt paradicsom | 25 dkg szeletelt bacon | kevés olaj | 10 dkg sűrített paradicsom | 2 dl főzőtejszín | 15-20 szem magozott zöld olajbogyó | 1 gerezd fokhagyma | só | 50 dkg spagetti
- A gombát megmossuk, vékony szeletekre, a lecsepegtetett aszalt paradicsomot pedig apróra vágjuk.
- A bacont vékony csíkokra szeljük, és kevés olajon átsütjük 2-3 perc alatt. Hozzáadjuk a gombát, az aszalt paradicsomot, tovább pirítjuk.
- Beleöntjük a sűrített paradicsomot, a tejszínt, az olajbogyót, belereszeljük a megpucolt fokhagymát, még 5-10 percig főzzük. Ha túl sűrű, 1 dl vízzel hígítjuk, sózzuk.
- A tésztát enyhén sós, bő vízben kifőzzük, leszűrjük, a szósszal tálaljuk.
ELKÉSZÍTÉS 30 PERC
KALÓRIA 935 KCAL/ADAG
Recept és fotó: Terei-Vigh Krisztina