Terei-Vigh Krisztina receptje a Nők Lapja Konyha archívumából.

Villámgyorsan megfőzött tészta, tejföl, reszelt sajt és némi pirított szalonna – mindannyian be szoktunk vetni ilyesmit rögtönzött vacsoraként, de ha van otthon egy kis bacon vagy másféle szalonna, próbálkozhatunk kicsit izgalmasabb, hasonlóan gyorsan összedobható fogásokkal is.

Hozzávalók 4 személyre:

20 dkg csiperkegomba | 8-10 darab aszalt paradicsom | 25 dkg szeletelt bacon | kevés olaj | 10 dkg sűrített paradicsom | 2 dl főzőtejszín | 15-20 szem magozott zöld olajbogyó | 1 gerezd fokhagyma | só | 50 dkg spagetti

  1. A gombát megmossuk, vékony szeletekre, a lecsepegtetett aszalt paradicsomot pedig apróra vágjuk.
  2. A bacont vékony csíkokra szeljük, és kevés olajon átsütjük 2-3 perc alatt. Hozzáadjuk a gombát, az aszalt paradicsomot, tovább pirítjuk.
  3. Beleöntjük a sűrített paradicsomot, a tejszínt, az olajbogyót, belereszeljük a megpucolt fokhagymát, még 5-10 percig főzzük. Ha túl sűrű, 1 dl vízzel hígítjuk, sózzuk.
  4. A tésztát enyhén sós, bő vízben kifőzzük, leszűrjük, a szósszal tálaljuk.

ELKÉSZÍTÉS 30 PERC
KALÓRIA 935 KCAL/ADAG

Recept és fotó: Terei-Vigh Krisztina

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2020/11. lapszámában jelent meg.