A csirkecomb egyszerű alapanyag, mégis a végtelenségig variálható. Íme:
Hozzávalók 4 személyre:
80 dkg felső csirkecomb | só, bors | olaj | 2 dl száraz fehérbor | 1 fej (kb. 8 gerezd) fokhagyma | 1 kávéskanál őrölt kurkuma | 2 dl főzőtejszín | 1 evőkanál keményítő | 3 darab paradicsom | 1 csokor petrezselyem
- A csirkecombokat megsózzuk, és magas falú serpenyőben, kevés olajon mindkét oldalát 3-3 perc alatt elősütjük. Hozzáadjuk a fehérbort, a tisztított, karikára vágott fokhagymát és 1 dl vizet. Sózzuk, borsozzuk.
- Kis lángon főzzük kb. 40 percet, közben az elpárolgott folyadékot vízzel pótoljuk (a főzési idő első felében le is fedhetjük).
- Ezután hozzáadjuk a kurkumát, a tejszínt és a kevés hideg vízzel kikevert keményítőt, majd összeforraljuk. Beledobjuk a kicsumázott, felkockázott paradicsomot és az aprított petrezselymet, még egyszer felforraljuk. Spagettivel tálaljuk.
ELKÉSZÍTÉS 25 PERC + FŐZÉS
KALÓRIA 475 KCAL/ADAG
Recept: Tobai Róbert
Fotó: Gyugyi Péter
Styling: Kapolka Ágnes