Ezt neked is ki kell próbálnod! – Brokkolis, karfiolos zöldségpörkölt

Ha húsmentes verziót szeretnénk, nyugodtan hagyjuk el belőle a szalonnát, anélkül is nagyon finom.

A pörkölt minden bizonnyal ott lenne a legnépszerűbb egytálételek listáján, hiszen télen-nyáron nagy kedvenc minden családban. Az alapja lehet hús és zöldség egyaránt Hernyák Tomi elárulja, ő hogyan készíti karfiolból és brokkoliból.

Hozzávalók 4 személyre:

2 fej vöröshagyma | olaj | 2 gerezd fokhagyma | 20 dkg húsos szalonna | 50 dkg karfiol | 50 dkg brokkoli | 1 evőkanál pirospaprika | só, bors

  1. A finomra vágott vöröshagymát kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a felaprított fokhagymát és a felkockázott szalonnát. Közben rózsáira szedjük a karfiolt és a brokkolit is, egyenlő méretűre daraboljuk.
  2. A hagymára dobjuk, megdinszteljük, rászórjuk a pirospaprikát, sózzuk, borsozzuk. felengedjük 2-3 dl vízzel, majd lefedve tovább pároljuk (kb. 10 perc). Mikor megpuhultak a zöldségek, levesszük a tűzről. Főtt rizzsel kínáljuk, adhatunk mellé vagy keverhetünk bele tejfölt is.

ELKÉSZÍTÉS 25 PERC + FŐZÉS
KALÓRIA 436 KCAL/ADAG

Recept: Hernyák Tomi
Fotó: Gyugyi Péter
Styling: Kapolka Ágnes

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2019/01. lapszámában jelent meg.