Próbáld ki te is Terei-Vigh Krisztina finomságát – íme hozzá a recept!
Hozzávalók 4 személyre:
80 dkg burgonya | 1,3-1,5 liter zöldségleves (helyettesíthető vízzel) | só | 1 teáskanál kurkuma | 2 darab babérlevél | 2 dl főzőtejszín | 1 darab jalapeno paprika | 15 dkg cheddar sajt
A tálaláshoz: 8 szelet bacon
- A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, lábasba tesszük. Felöntjük a zöldséglevessel vagy vízzel, sózzuk, kurkumával és babérlevéllel ízesítjük, és 20 percig főzzük.
- Hozzáadjuk a tejszínt, a felkarikázott jalapenót, a lereszelt sajtot, összemelegítjük.
- A tálaláshoz a szeletelt bacont sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 180 ºC-os sütőben 5-10 perc alatt megpirítjuk – természetesen serpenyőben is megpirítható, ha nem szeretnénk bekapcsolni a sütőt. A levest a darabolt baconnel tálaljuk.
ELKÉSZÍTÉS 20 PERC + FŐZÉS
KALÓRIA 556 KCAL/ADAG
Recept és fotó: Terei-Vigh Krisztina