Egy gazdag, gőzölgő leves, amibe még csípős paprika is kerül, garantáltan felmelegít minket a leghidegebb januári napokon is.

Próbáld ki te is Terei-Vigh Krisztina finomságát íme hozzá a recept!

Hozzávalók 4 személyre:

80 dkg burgonya | 1,3-1,5 liter zöldségleves (helyettesíthető vízzel) | só | 1 teáskanál kurkuma | 2 darab babérlevél | 2 dl főzőtejszín | 1 darab jalapeno paprika | 15 dkg cheddar sajt
A tálaláshoz: 8 szelet bacon

  1. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, lábasba tesszük. Felöntjük a zöldséglevessel vagy vízzel, sózzuk, kurkumával és babérlevéllel ízesítjük, és 20 percig főzzük.
  2. Hozzáadjuk a tejszínt, a felkarikázott jalapenót, a lereszelt sajtot, összemelegítjük.
  3. A tálaláshoz a szeletelt bacont sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 180 ºC-os sütőben 5-10 perc alatt megpirítjuk – természetesen serpenyőben is megpirítható, ha nem szeretnénk bekapcsolni a sütőt. A levest a darabolt baconnel tálaljuk.

ELKÉSZÍTÉS 20 PERC + FŐZÉS
KALÓRIA 556 KCAL/ADAG

Recept és fotó: Terei-Vigh Krisztina

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2023/01. lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találjátok meg.