Egyszerű, nagyszerű és megunhatatlan: zöldséges, csirkés rizses hús

Örökzöld recept a Nők Lapja Konyha archívumából.

Minden népnek megvannak a maga rizses egytálételei, amelyek általában sokféleképpen variálhatók a rendelkezésre álló alapanyagoktól függően – mutatjuk is, mi hogyan és mivel szeretjük!

Hozzávalók 4 személyre:

40 dkg rizs | olaj | 50 dkg filézett csirkecomb | só, bors | 2 darab kápia paprika | 25 dkg csiperkegomba | 1 teáskanál pirospaprika | néhány szál friss kakukkfű

  1. A rizst kevés olajon felforrósítjuk, fajtától függően másfélszeres vagy kétszeres mennyiségű, sós vízzel felöntve megfőzzük kis lángon, fedő alatt, 10-15 perc alatt.
  2. A filézett csirkecombot kockára vágjuk, sózzuk, borsozzuk, átkeverjük kevés olajjal. A megmosott, kicsumázott paprikát és a gombát felkockázzuk.
  3. Egy nagyobb serpenyőt felhevítünk, beletesszük a húst, nagy lángon félig megpirítjuk, ekkor hozzáadjuk a gombát és a paprikát. Addig sütjük, amíg a gomba leve elpárolog.
  4. A tűzről lehúzva megszórjuk a fűszerpaprikával, összekeverjük a főtt rizzsel, végül megszórjuk kakukkfűlevelekkel.

ELKÉSZÍTÉS 40 PERC
KALÓRIA 583 KCAL/ADAG

Recept: Bereznay Tamás
Fotó: Körmendi Imre
Styling: Kapolka Ágnes

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2019/01. lapszámában jelent meg.