Készíts te is házi kekszet!

Nincs is jobb egy teli kekszes doboznál, ezért érdemes mindig rászánni az időt, és sütni egy-egy adag házi kekszet. Tízóraira, uzsonnára, kávé vagy tea mellé egyaránt isteni.

Hozzávalók 15 darabhoz:

A tésztához: 12 dkg vaj/margarin | 10 dkg cukor | 25 dkg liszt | 3 dkg darált mandula | 1 tojás | csipet só
A díszítéshez: 10 dkg ét- vagy tejcsokoládé | 5 dkg mandula (helyettesíthető mogyoróval, dióval)

  1. A tésztához a vajat/margarint fehéredésig habosítjuk a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, darált mandulát, tojást, sót. Összegyúrjuk tésztává.
  2. A tésztából diónyi golyókat csípünk, csepp alakúra formázzuk, és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk őket. 180 ºC-ra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
  3. A díszítéshez a csokoládét gőz felett vagy mikróban felolvasztjuk, a kihűlt kekszek szélesebb felét megmártjuk benne (célszerű kanállal rákenni a csokoládét), majd azonnal megszórjuk a durvára aprított mandulával, esetleg kókuszreszelékkel. A sünik szemét és orrát egy-egy csepp csokoládéval rajzoljuk meg, amit tiszta uzsonnás zacskóba töltünk, és apró lyukat vágunk a végére.

ELKÉSZÍTÉS 35 PERC
SÜTÉS 20 PERC
KALÓRIA 220 KCAL/DARAB

Recept és fotó: Nagy Tünde

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2023/01. lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találjátok meg.