Viszonylag könnyedén előállítható, klasszikus egytálétel pici csavarral – próbáld ki te is!
Hozzávalók 4 személyre:
1 kg burgonya | 4 dl víz | só | 30-35 dkg liszt | 1-2 evőkanál zsiradék (opcionális, ha a bacon nem elég zsíros) | 20-25 dkg (kockázott) bacon | 60 dkg savanyú káposzta
- A burgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk, a vízzel felöntjük, sózzuk, majd fedő alatt puhára főzzük.
- Összetörjük a burgonyát a lével együtt, majd fakanállal összedolgozzuk, néhány perc alatt összefőzzük a liszttel, sűrű, egynemű masszát kell kapnunk. Sózzuk.
- Kanállal pirított szalonnába és annak zsírjába szaggatjuk a masszát, kissé rápirítunk a serpenyőben. Savanyú káposztával kínáljuk.
ELKÉSZÍTÉS 50 PERC
KALÓRIA 854 KCAL/ADAG
Recept és fotó: Nagy Tünde