Bereznay Tamás éppen ezért olyan húsételt kreált, amely együtt készül a körettel, és nagyjából fél óra alatt összeállítható. A többi munkát már elvégzi a sütő!
Hozzávalók 4 személyre:
1 szál füstölt kolbász | 20 cm-es póréhagyma | 1 kg burgonya | 1 kg sertéslapocka | só, bors | 5-10 dkg sertészsír | 3-4 evőkanál mustár | 5 dl leszűrt húsleves
- A kolbászt, a póréhagymát és a megtisztított burgonyát 3-4 mm vastag karikákra vágjuk.
- A sertéslapockát kisebb, vastagabb szeletekre vágjuk, sózzuk és borsozzuk. Serpenyőben, a zsíron mindkét oldalát elősütjük.
- Az elősütött húst vékonyan megkenjük mustárral, majd egy kerek sütőedény aljára tesszük a szeleteket. Erre rakjuk a póréhagymát, majd a kolbászt, legvégül körbe-körbe a burgonyát. Ráöntjük a húslevest, megsózzuk, és 160 ºC-ra előmelegített sütőben szép barnára sütjük kb. 1 óra alatt.
ELKÉSZÍTÉS 35 PERC
SÜTÉS 60 PERC
KALÓRIA 1025 KCAL/ADAG
Fotó: Körmendi Imre
Styling: Kapolka Ágnes