Pénztárcakímélő rizses finomság, amiért a család is hálás lesz.

Tartalmas, télies egytálételt keresel, amihez rizst és viszonylag kedvező áron beszerezhető hozzávalókat használhatsz? Íme:

Hozzávalók 4 személyre:

15 dkg füstölt szalonna | 1 fej vöröshagyma | 25 dkg rizs | 20 dkg füstölt kolbász | 1 evőkanál pirospaprika | 1 darab tölteni való paprika | 1 darab paradicsom | 60 dkg burgonya | 1 gerezd fokhagyma | só, frissen őrölt bors

  1. A kockákra vágott szalonnát az apróra kockázott vöröshagymával együtt süssük zsírjára, adjuk hozzá a (nyers) rizst és a felkarikázott kolbászt, pirítsuk át. Adjuk hozzá a pirospaprikát, majd a kicsumázott, felkarikázott paprikát és a felkockázott paradicsomot.
  2. Dobjuk bele a hámozott, felkockázott burgonyát, a zúzott fokhagymát, majd öntsük fel kb. 7-8 dl vízzel. Sózzuk, borsozzuk, folyamatosan kevergetve, ha szükséges, a vizet pótolva főzzük készre az egytálételt kb. 20 perc alatt.

ELKÉSZÍTÉS 30 PERC + FŐZÉS
KALÓRIA 570 KCAL/ADAG

Recept és fotó: Vrábel Kriszta

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2023/02. lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találjátok meg.