Nagy Tünde receptje a Nők Lapja Konyha archívumából.

Sok családban előfordul, hogy hiába a gondos tervezés, hanyatlásnak indul néhány alapanyag, vagy nem fogy el az ebédre főzött étel. Megmutatjuk, miként használható fel például a szottyadt banán!

Hozzávalók 10-12 szelethez:

2 tojás | 10 dkg cukor | 10 dkg vaj/margarin | 10 dkg darált török mogyoró + 5 dkg egész török mogyoró | 20 dkg érett, puha banán (kb. 2 db) | 10 dkg kandírozott narancshéj | 2 teáskanál szódabikarbóna | 25 dkg liszt | 1 dl 100%-os vagy frissen facsart narancslé

  1. Az egész tojásokat kihabosítjuk a cukorral. Hozzáadjuk az olvasztott vajat/ margarint, a darált és az egész mogyorót (aki szeretné, durvára apríthatja), a villával pépesre nyomkodott vagy összeturmixolt banánokat, a kandírozott narancshéjat, a szódabikarbónát és a lisztet. Összekeverjük, a narancslével lazítjuk.
  2. Egy kenyérformát kibélelünk sütőpapírral (vagy kivajazzuk-kilisztezzük), beleöntjük a masszát. 180 ºC-ra előmelegített sütőben sütjük kb. 30 percig. Tűpróbával ellenőrizzük. Megvárjuk, míg langyosra hűl, utána szeleteljük.

ELKÉSZÍTÉS 20 PERC
SÜTÉS 30 PERC
KALÓRIA 291 KCAL/SZELET

Recept és fotó: Nagy Tünde

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2019/02. lapszámában jelent meg.