szakács

Jó, de mi legyen az ebéd? Heti menü: 03. 06. – 03. 12.

Neked is sokszor nyűg a főzés, hát még annak kitalálása, mit főzz aznap? Kérdésedre, miszerint mi is legyen az ebéd vagy vacsora, leggyakrabban a „nem tudom”, a „valami”, a „nekem mindegy” és az „amit te gondolsz” a válasz? Ötletekkel segítünk, hogy legalább az agyalós részt meg lehessen spórolni.

Ismerős, ugye? Van otthon ez is-az is, az ember mégse tudja, mit is kéne főzni. Mintha mindig ugyanaz a néhány étel lenne műsoron, a többiek pedig hiába unják épp úgy, mint te, semmilyen jobb ötlettel nem állnak elő. Most jövünk mi! Íme egy egyszerű és szezonális ételekből álló lista, amiben mindenki talál kedvére valót! Hát még az, aki hozzám hasonlóan neki nem állna kétszer főzni egy nap, és biztosan nem főz hétköznap levest – és másodikat sem, – nekik több mint egy hétre elég lehet az inspiráció. Figyelem: recepteket most csak mutatóban közlünk, a lényeg a közös ötletelés, és hogy rászokjunk a heti tervezésre, amivel kapcsolatban korábban már adtunk ötleteket

Hétfő:

Kedd:

Szerda:

  • reggeli: kalácsszendvics retekkel, sonkával
  • ebéd: lebbencsleves, gerslirizottó pesztóval
  • vacsora: melegszendvics, savanyúság

Csütörtök:

  • reggeli: amerikai palacsinta, lekvár
  • ebéd: tojásleves, rakott káposzta
  • vacsora: fokhagymás-olívás penne

Péntek:

  • reggeli: édes házi túrókrém
  • ebéd: gyors bableves konzervvel, túrógombóc
  • vacsora: pirítós pácolt hagymával, sajttal, zöldséggel

Szombat:

Vasárnap:

  • reggeli: medvehagymás humusz zöldséggel pirítóssal
  • ebéd: görcsleves, töltött csirke
  • vacsora: olaszos tésztasaláta sok zöldséggel

Jó étvágyat mindenkinek!

Kiemelt kép: Getty Images