Fenséges fogás húsvéti ebédhez: cukkinis, paprikás lazacnyárs

Egyszerűen elkészíthető, mégis látványos és ellenállhatatlan halas fogást alkotott Tobai Róbert a húsvéti ebédhez.

Könnyű, finom és tele vannak zöldségekkel – mi biztosan nem csak az ünnepek idején fogjuk elkészíteni!

Hozzávalók 4 személyre:

80 dkg bőr nélküli lazacfilé | 25 dkg cukkini | 1 nagy kápia paprika | só, bors | 2 szál friss kakukkfű | olaj | 2 dl száraz fehérbor | 2 evőkanál édes csiliszósz

  1. A lazacot 3×3 cm-es kockára vágjuk. A cukkiniből ujjnyi vastag félkarikákat vágunk, a kicsumázott paprikát is felkockázzuk.
  2. Az alapanyagokat váltogatva nyársra húzzuk. Sózzuk, borsozzuk, a morzsolt kakukkfűvel megszórjuk.
  3. Serpenyőben, kevés olajon megpirítjuk minden oldalát (oldalanként 2-3 perc alatt), adagonként ráöntjük a bort, lefedjük, és az így keletkező gőzben pár percig sütjük. Kivesszük, azonnal megkenjük a csiliszósszal. Burgonyapürét kínálhatunk mellé.

ELKÉSZÍTÉS 25 PERC
KALÓRIA 313 KCAL/ADAG

Recept: Tobai Róbert
Fotó: Gyugyi Péter
Styling: Kapolka Ágnes

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2023/03. lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találjátok meg.