Márciusban már mindannyian vágyunk a zöldre, nemcsak a természetben, de a tányérunkon is, ezért olyan levessel készültünk mára, ami vitamindús és egészséges zöldségekből áll. Íme:
Hozzávalók 4 személyre:
2 liter leszűrt zöldségleves | 1 dl főzőtejszín | só, bors | 1 teáskanál cukor | 1-2 evőkanál citromlé | 2 evőkanál dijoni mustár | 50 dkg kelbimbó | 3 szál újhagyma
- A zöldséglevest felforraljuk a tejszínnel, sóval, borssal, cukorral, citromlével, majd dijoni mustárral ízesítjük.
- A kelbimbók külső leveleit leszedjük, félbevágjuk, a leveshez adjuk. 10 percig főzzük, majd beledobjuk a külső leveleket és a felkarikázott újhagymát is. Néhány perc forralás után tálaljuk.
ELKÉSZÍTÉS 25 PERC
KALÓRIA 189 KCAL/ADAG
Recept: Bereznay Tamás
Fotó: Körmendi Imre
Styling: Kapolka Ágnes