Sokan azért sem tartják a húsvét előtti böjtöt, mert nincs rá ötletük, milyen húsmentes fogásokat egyenek heteken keresztül, amit nem unnak meg. Szatmári Feri a márciusi Nők Lapja Konyhában szuper vega finomságokat állított össze, amelyek tele vannak friss zöldfűszerekkel – egyik kedvenc receptünket most online is megosztjuk a magazinból. Íme:
Hozzávalók 4 személyre:
A nokedlihez: 50 dkg liszt | 5 tojás | 1 teáskanál só | kb. 2,5-3 dl víz
A habaráshoz: 5 dkg vaj | 5 tojás | 1 dl főzőtejszín | só, bors | 1-1 csokor friss snidling és petrezselyem
A salátához: 1 dl 10%-os ételecet | 15 dkg cukor | 20 dkg madársaláta
- A nokedli hozzávalóit lazán keverjük össze, nem kell teljesen kidolgozni, majd szaggassuk sós, forró vízbe. Főzzük 3-4 percig, szűrjük le.
- Közben a habaráshoz serpenyőben olvasszunk vajat, forgassuk bele a leszűrt nokedlit. A tojást verjük fel, adjuk hozzá a tejszínt, majd öntsük a nokedlire. Keverjük át, süssük a kívánt állagúra. Sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg aprított snidlinggel és petrezselyemmel.
- A salátához az ecetet keverjük össze a cukorral, adjunk hozzá 1,5 dl vizet, sózzuk, borsozzuk. Tálaláskor forgassuk bele a salátát, a nokedlivel kínáljuk.
ELKÉSZÍTÉS 35 PERC
KALÓRIA 951 KCAL/ADAG
Fotó: Körmendi Imre
Sytling: Kapolka Ágnes
Recept: Szatmári Feri