Gyorsan elkészíthető, mégis izgalmas és egészséges fogás.

Próbáld ki Nagy Tünde hallal (vagy tenger gyümölcseivel) készült tésztáját, garantáltan nem fogsz csalódni!

Hozzávalók 4 személyre:

1 csokor újhagyma | 3 evőkanál olívaolaj | 30 dkg tengeri hal | só, frissen őrölt bors, csipet szerecsendió | 10 darab koktélparadicsom | 2,5 dl főzőtejszín | 10 dkg natúr krémsajt | 50 dkg brokkoli | 1 teáskanál szódabikarbóna | 50 dkg tagliatelle (szélesmetélt)

  1. A finomra vágott újhagymát üvegesre pároljuk az olajon. Hozzáadjuk a felkockázott halat, sózzuk, borsozzuk, fehéredésig pirítjuk, majd beletesszük a negyedbe vágott paradicsomokat is. Belekeverjük a tejszínt és a krémsajtot is, pár perc alatt összeforraljuk.
  2. A brokkolit roppanósra pároljuk szódabikarbónás vízben egy külön fazékban, majd leszűrjük.
  3. A halas raguhoz adjuk, ha túl sűrű, a tészta főzővizével lazíthatjuk. Szerecsendióval ízesítjük. A tésztát kifőzzük lobogó, sós vízben, amikor harapható (al dente), leszűrjük, és összeforgatjuk a raguval.

ELKÉSZÍTÉS 35 PERC
KALÓRIA 817 KCAL/ADAG

Recept és fotó: Nagy Tünde

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2019/03. lapszámában jelent meg.