Ismerős, ugye? Van otthon ez is-az is, az ember mégse tudja, mit is kéne főzni. Mintha mindig ugyanaz a néhány étel lenne műsoron, a többiek pedig hiába unják épp úgy, mint te, semmilyen jobb ötlettel nem állnak elő. Most jövünk mi! Íme egy egyszerű és szezonális ételekből álló lista, amiben mindenki talál kedvére valót! Hát még az, aki hozzám hasonlóan neki nem állna kétszer főzni egy nap, és biztosan nem főz hétköznap levest – és másodikat sem, – nekik több mint egy hétre elég lehet az inspiráció. Figyelem: recepteket most csak mutatóban közlünk, a lényeg a közös ötletelés, és hogy rászokjunk a heti tervezésre, amivel kapcsolatban korábban már adtunk ötleteket.
Hétfő:
- reggeli: házi körözött, rozspirítós, újhagyma
- ebéd: sárgaborsókrémleves, csicseriborsó főzelék, sült virsli
- vacsora: céklás gnocchi
Kedd:
- reggeli: gyors baconos csavart leveles tésztából
- ebéd: spenótos krumplileves, borsópörkölt
- vacsora: tepsis újkrumpli kelbimbóval
Szerda:
- reggeli: sós gofri, tejföl
- ebéd: savanyú burgonyaleves, rakott káposzta
- vacsora: gyors, keleties pirított tészta
Csütörtök:
- reggeli: tükörtojásos tortilla
- ebéd: karalébéfőzelék, csípős csirkeszárnyak
- vacsora: csevap, ajvár, pita
Péntek: (nagypéntek, húsmentes menü)
- reggeli: granola, tej/növényi tej
- ebéd: medvehagymakrémleves, zöldséges rizottó
- vacsora: kenyérfelfújt salátával
Szombat:
- reggeli: császármorzsa
- ebéd: francia hagymaleves, csevap ajvárral és pitával
- vacsora: hamis avocadókrém zöldborsóból, pirítós
Vasárnap:
- reggeli: húsvéti reggeli (sonka, tojás, torma, kalács)
- ebéd: húsleves, leveles tésztában sült sertésszűz
- vacsora: medvehagymás rizottó
Jó étvágyat mindenkinek!
Kiemelt kép: Getty Images