Vrábel Kriszta isteni spenótos fogást mutat.

Sokszor előfordul, hogy aki szereti a spenótot, nincs nagy barátságban a sóskával, és fordítva. Akármelyik „táborhoz” tartozzunk is, tavasszal érdemes minél többet enni a friss, vitamindús zöld levelekből.

Hozzávalók 4 személyre:

1 kis fej vöröshagyma | olívaolaj | 50 dkg csirkemellfilé | 15 dkg aszalt paradicsom | 2 gerezd fokhagyma | 50 dkg leveles spenót | só, frissen őrölt bors | 2,5 dl főzőtejszín | 3 dl leszűrt hús- vagy zöldségleves | 1 evőkanál sűrített paradicsom | 1 csokor bazsalikom | 40 dkg fusilli durumtészta

  1. A finomra vágott vöröshagymát dinszteljük meg 1-2 evőkanál olívaolajon, majd adjuk hozzá a kockára vágott csirkehúst és a vékonyra csíkozott aszalt paradicsomot. 8-10 perc alatt pirítsuk meg a csirkekockákat.
  2. Tegyük bele a zúzott fokhagymát és a tisztított spenótot. Sózzuk, borsozzuk, 1-2 perc alatt fonnyasszuk meg a spenótot, majd öntsük fel a levessel és a tejszínnel. Adjuk hozzá a sűrített paradicsomot, sóval, frissen őrölt borssal ízesítsük. Takarékon 10 perc alatt főzzük össze a ragut. A végén keverjük el benne az aprított bazsalikomot.
  3. A tésztát főzzük ki lobogó, sós vízben, szűrjük le, tálaljuk a raguval összeforgatva. Tálaláskor szórhatunk rá reszelt parmezánt.

ELKÉSZÍTÉS 25 PERC
KALÓRIA 703 KCAL/ADAG

Recept és fotó: Vrábel Kriszta

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2023/04. lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találjátok meg.