Vegyük fel a túracipőt, pakoljuk össze a piknikkosarat, és irány a zöldellő természet! A kosár tartalmáról Terei-Vigh Krisztina gondoskodik, remek „hordozható” ételeket pakolt össze a Nők Lapja Konyha áprilisi lapszámában – melyek közül egyik kedvenc receptünket most online is megosztjuk. Íme:
Hozzávalók 8 darabhoz:
15 dkg sonka | 15 dkg feta sajt | 15 dkg bébispenót | kevés olaj | 1 gerezd fokhagyma | só | 1 rúd (kb. 27 dkg) friss leveles tészta | 1 tojássárgája a kenéshez | szezámmag a szóráshoz (elhagyható)
- A sonkát apró kockákra vágjuk, a fetát összemorzsoljuk. A megmosott, lecsepegtetett spenótot kevés olajon megfonnyasztjuk a zúzott fokhagymával, sózzuk.
- A leveles tésztát kiterítjük, hosszában kettévágjuk, a két csíkot (a rövid oldalával párhuzamosan) 4-4 részre vágjuk.
- Minden négyzet közepére sonkát, fetát és spenótot teszünk, majd a négyzetek négy sarkát felhajtva, összecsípve batyut formázunk a tésztából.
- A batyuk tetejét megkenjük az elkevert tojássárgájával, megszórjuk a szezámmaggal, és 180 ºC-ra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.
ELKÉSZÍTÉS 25 PERC + SÜTÉS
KALÓRIA 249 KCAL/DARAB
Recept és fotó: Terei-Vigh Krisztina