Szervezetünk vitaminraktárának tavaszi feltöltésére ajánljuk Nagy Tünde húsmentes finomságát.
Hozzávalók 2 darabhoz:
1 kg burgonya | 1 nagyobb fej vöröshagyma | só, frissen őrölt bors | 2 tojás | 10 dkg zöldborsó (konzerv) | 10 dkg kukorica (konzerv) | 3-4 evőkanál liszt | kevés olívaolaj | 1 csokor snidling | 4 dl tejföl
- A tisztított burgonyát és vöröshagymát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, megsózzuk, összeforgatjuk, hagyjuk, hogy 10 perc alatt levet eresszen. Szita segítségével alaposan kinyomkodjuk.
- Hozzáadjuk a tojást, a leszűrt borsót és kukoricát, a lisztet, borsozzuk, majd összedolgozzuk, sűrűn folyó masszát kell kapnunk.
- Egy kb. 25 cm átmérőjű serpenyőt vékonyan kikenünk olajjal, és belesimítjuk a massza felét. Közepes lángon mindkét oldalát pirosra sütjük. A massza másik felét ugyanígy készítjük el.
- A vágott snidlinggel elkevert tejföllel megkenjük, feltekerjük, szeletekre vágva fogyasztjuk.
ELKÉSZÍTÉS 30 PERC
KALÓRIA 455 KCAL/ADAG
Recept és fotó: Nagy Tünde