Nem csak vegáknak.

Szervezetünk vitaminraktárának tavaszi feltöltésére ajánljuk Nagy Tünde húsmentes finomságát.

Hozzávalók 2 darabhoz:

1 kg burgonya | 1 nagyobb fej vöröshagyma | só, frissen őrölt bors | 2 tojás | 10 dkg zöldborsó (konzerv) | 10 dkg kukorica (konzerv) | 3-4 evőkanál liszt | kevés olívaolaj | 1 csokor snidling | 4 dl tejföl

  1. A tisztított burgonyát és vöröshagymát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, megsózzuk, összeforgatjuk, hagyjuk, hogy 10 perc alatt levet eresszen. Szita segítségével alaposan kinyomkodjuk.
  2. Hozzáadjuk a tojást, a leszűrt borsót és kukoricát, a lisztet, borsozzuk, majd összedolgozzuk, sűrűn folyó masszát kell kapnunk.
  3. Egy kb. 25 cm átmérőjű serpenyőt vékonyan kikenünk olajjal, és belesimítjuk a massza felét. Közepes lángon mindkét oldalát pirosra sütjük. A massza másik felét ugyanígy készítjük el.
  4. A vágott snidlinggel elkevert tejföllel megkenjük, feltekerjük, szeletekre vágva fogyasztjuk.

ELKÉSZÍTÉS 30 PERC
KALÓRIA 455 KCAL/ADAG

Recept és fotó: Nagy Tünde

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2019/04. lapszámában jelent meg.