A pite természetesen bármilyen gyümölccsel variálható, amit éppen otthon találunk.

Urbán Gábor receptjével nem lőhetsz mellé, ha nincs kedved órákat ácsorogni a sütő mellett, de azért valami gyors édességet mégis készítenél a családnak.

Hozzávalók egy 24-26 cm átmérőjű formához:

25 dkg vaj/margarin | 20 dkg porcukor | 4 tojás | 1 dl natúr joghurt | fél csomag sütőpor | 1-1 (kezeletlen) citrom és narancs reszelt héja | 30 dkg liszt | 40 dkg trópusi gyümölcs (mangó, avokádó, ananász, narancs vegyesen)

  1. A puha vajat/margarint habosra keverjük a porcukorral, egyesével hozzáadjuk az egész tojásokat, a joghurtot, majd beleforgatjuk a sütőporral, illetve a reszelt citrom és narancshéjjal elkevert lisztet, végül a tisztított, felkockázott gyümölcsöket.
  2. A masszát egy sütőpapírral bélelt (vagy vajazott-lisztezett), 24-26 cm átmérőjű piteformába kenjük, és 160 ºC-ra előmelegített sütőben készre sütjük 50-55 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizzük. Tálalás előtt megszórhatjuk porcukorral, kínálhatunk mellé vaníliafagylaltot vagy tejszínhabot.

ELKÉSZÍTÉS 25 PERC
SÜTÉS 50-55 PERC
KALÓRIA 4100 KCAL/EGÉSZ PITE

Fotó: Körmendi Imre
Syling: Kapolka Ágnes

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha Desszert 2019/02. lapszámában jelent meg.