A kevert kuglóf készítése hálás feladat, hiszen nemcsak elronthatatlan, de meg is vagy vele 20-30 perc alatt. A végeredmény pedig mindig egy látványos sütemény lesz, amivel villoghatsz a barátok, kollégák előtt.
Hozzávalók 1 db kuglófhoz:
A töltelékhez: 40 dkg szűrőn áttört túró | 1 (kezeletlen) citrom | 7,5 dkg kristálycukor | 4 tojásfehérje
A tésztához: 30 dkg puha vaj/margarin + a formához | 25 dkg porcukor + a díszítéshez | 5 tojás | 7,5 dkg sötét, cukrozatlan kakaópor | fél csomag sütőpor | 25 dkg liszt + a formához | kb. 5 darab őszibarack, félbevágva vagy 10 fél őszibarack-befőtt, alaposan lecsepegtetve
- A töltelékhez összekeverjük a szűrőn áttört a túrót, a citrom levét és reszelt héját, a kristálycukrot és a tojásfehérjét (nem kell felverni!).
- A tésztához kihabosítjuk a puha vajat/margarint a porcukorral, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk az egész tojásokat, majd a kakaóporral és sütőporral elkevert lisztet is beleforgatjuk.
- A masszát habzsákba töltjük. A kivajazott, kilisztezett formába nyomjuk a massza háromnegyedét úgy, hogy a tésztát a forma oldalára nyomjuk. Egy üreget kapunk, ügyeljünk rá, hogy ne maradjon rés.
- Az üregbe beletöltjük a túrós tölteléket, ráhelyezzük a felezett barackokat (ha befőtt, alaposan lecsepegtetjük), majd befedjük a maradék tésztával.
- 175 ºC-ra előmelegített sütőben sütjük 20 percig, majd 160 ºC-on további 35-40 percig. Kihűtjük. Tálalás előtt meghintjük porcukorral.
ELKÉSZÍTÉS 30 PERC
SÜTÉS 35-40 PERC
KALÓRIA 6068 KCAL/EGÉSZ KUGLÓF
Recept: Urbán Gábor
Fotó: Körmendi Imre
Styling: Kapolka Ágnes