Terei-Vigh Krisztina szuper receptet ajánl!

A zabpehely még mindig olcsó alapanyagnak számít, használhatjuk reggelikhez, elő- és főételekhez, desszertekhez egyaránt.

Hozzávalók egy 25×25 cm-es tepsihez:

4 darab érett banán | 25 dkg finom szemű zabpehely | 1 csomag sütőpor | 2 tojás | 2,5 dl tej | 1 teáskanál őrölt fahéj | 10 dkg cukor vagy méz

  1. A sütőt 180 ºC-ra előmelegítjük, egy 25×25 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk.
  2. Három banánt villával krémesre törünk, majd a zabpehellyel, a sütőporral, az egész tojásokkal, a tejjel, a fahéjjal és a cukorral összekeverjük. A tepsibe öntjük. 
  3. A maradék banánt hosszában kettévágjuk, a fél banánokat is három szeletre vágjuk, és a tésztára helyezzük. Az előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

ELKÉSZÍTÉS 20 PERC + SÜTÉS
KALÓRIA 1730 KCAL/EGÉSZ ADAG

Recept és fotó: Terei-Vigh Krisztina

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2023/05. lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találjátok meg.