Konyhatündérek legjobb barátja: meggyes-túrós batyu leveles tésztából

Terei-Vigh Krisztina szuperkönnyű receptet mutat.

A készen (friss vagy mirelit formában) kapható leveles tészta, illetve a réteslap a legnagyobb jolly joker, ha gyorsan akarsz valami finomságot készíteni. Íme a bizonyíték:

Hozzávalók 6 darabhoz:

25 dkg túró | 5 dkg cukor | 1 csomag friss leveles tészta (27 dkg) | 10 dkg magozott meggy | 1 tojássárgája

  1. A túrót kikeverjük a cukorral. A leveles tésztát kitekerjük, és 6 egyforma méretű négyzetre vágjuk.
  2. A négyzetek közepére halmozzuk a túrót és a magozott meggyet, majd batyukat formálunk belőle.
  3. A tojássárgájával megkenjük a batyuk tetejét, majd 180 ºC-ra előmelegített sütőben készre sütjük 15-20 perc alatt.

ELKÉSZÍTÉS 15 PERC
SÜTÉS 15-20 PERC

Recept és fotó: Terei-Vigh Krisztina

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha Desszert 2019/02. lapszámában jelent meg.