Nagy Tünde receptje a Nők Lapja Konyha archívumából.

Az alábbi ragulevesbe rengeteg nyári zöldséget tettünk, a végeredmény pedig olyan laktató lett, hogy nem is kell utána második fogás – legfeljebb egy finom desszert.

Hozzávalók 4 személyre:

1 csokor újhagyma | 4 evőkanál olívaolaj | 40 dkg cukkini | 30 dkg karalábé | só, frissen őrölt bors | 30 dkg brokkoli | 8 szelet vékony, levegőn szárított sonka | 1 kis csokor petrezselyem

  1. Az újhagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, megpároljuk az olajon. A cukkinit felkockázzuk, a hámozott karalábét nagylyukú reszelőn lereszeljük, a hagymához adjuk, felöntjük kb. 1,5 liter vízzel, sózzuk, borsozzuk. 10 percig főzzük, majd hozzáadjuk a rózsáira szedett brokkolit.
  2. A sonkaszeleteket sütőpapírral bélelt sütőlemezre fektetjük, ráteszünk egy másik sütőlemezt, így sütjük pirosra 180 ºC-ra előmelegített sütőben, nagyjából 10 perc alatt.
  3. A kisült zsiradékot a leveshez adjuk. A levest a sonkával tálaljuk, gazdagon megszórjuk vágott petrezselyemmel.

ELKÉSZÍTÉS 30 PERC
KALÓRIA 217 KCAL/ADAG

Recept és fotó: Nagy Tünde

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2018/06. lapszámában jelent meg.