Ha hétvégi grillezésről van szó (amit így űznek az igazán profik), a legtöbben a csirkemellre vagy a tarjára szavaznak – mi most az utóbbira hoztunk egy igazán ínycsiklandó ebédötletet (ezeket az ételeket pedig érdemes inkább elkerülni ilyenkor).
Hozzávalók 4 személyre:
80 dkg filézett sertéstarja | 2 dl mustár | 1 evőkanál Worcester-szósz | só, bors | 4 gerezd fokhagyma | 1 csokor petrezselyem | 2 dl világos sör
- A mustárt összekeverjük a Worcester-szósszal. A tarjából szeleteket vágunk, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd bekenjük a mustáros páccal. Megszórjuk a karikára vágott fokhagymával és a frissen vágott petrezselyemmel.
- Zárható edénybe tesszük, ráöntjük a sört, és egy éjszakát állni hagyjuk a hűtőszekrényben. Másnap közepes lángon mindkét oldalát meggrillezzük.
ELKÉSZÍTÉS 20 PERC + PÁCOLÁS ÉS SÜTÉS
KALÓRIA 644 KCAL/ADAG
Recept: Tobai Róbert
Kiemelt kép: Nők Lapja Konyha archívum