Rendezzünk otthon grillpartit! – Sörös-mustáros-fokhagymás tarja

Tobai Róbert mindenkit grillezni csábít!

Ha hétvégi grillezésről van szó (amit így űznek az igazán profik), a legtöbben a csirkemellre vagy a tarjára szavaznak – mi most az utóbbira hoztunk egy igazán ínycsiklandó ebédötletet (ezeket az ételeket pedig érdemes inkább elkerülni ilyenkor). 

Hozzávalók 4 személyre:

80 dkg filézett sertéstarja | 2 dl mustár | 1 evőkanál Worcester-szósz | só, bors | 4 gerezd fokhagyma | 1 csokor petrezselyem | 2 dl világos sör

  1. A mustárt összekeverjük a Worcester-szósszal. A tarjából szeleteket vágunk, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd bekenjük a mustáros páccal. Megszórjuk a karikára vágott fokhagymával és a frissen vágott petrezselyemmel.
  2. Zárható edénybe tesszük, ráöntjük a sört, és egy éjszakát állni hagyjuk a hűtőszekrényben. Másnap közepes lángon mindkét oldalát meggrillezzük.

ELKÉSZÍTÉS 20 PERC + PÁCOLÁS ÉS SÜTÉS
KALÓRIA 644 KCAL/ADAG

Recept: Tobai Róbert
Kiemelt kép: Nők Lapja Konyha archívum

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2018/06. lapszámában jelent meg.