Urbán Gábor legújabb desszertjéért garantáltan rajongani fog az egész család!

Amikor terem a málna, a meggy vagy éppen a ribizli, még az is kedvet kap a sütéshez, aki máskor nem szívesen áll neki a desszertkészítésnek, nem igaz?

Hozzávalók 8-10 szelethez:

A piskótához: 6 tojás | 12 dkg cukor | 4 dkg kókuszreszelék | fél csomag sütőpor | 12 dkg liszt
A málnapudinghoz: 30 dkg pürésített, szitán áttört málna | 10 dkg cukor | 1 csomag vaníliás pudingpor | 15 dkg vaj/margarin
A díszítéshez: 3-5 dkg kókuszreszelék | néhány szem friss málna

  1. A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzákeverjük a sárgáját, végül beleforgatjuk a kókuszreszelékkel és sütőporral elkevert lisztet.
  2. A masszát kb. 30×30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe kenjük, 170 ºC-ra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük. Ne süssük túl, mert akkor kiszárad, és feltekeréskor eltörhet.
  3. A málnapudinghoz a pürésített, átszűrt málnát és a cukrot lábosba tesszük, felforraljuk, majd besűrítjük az 1 dl vízben elkevert vaníliás pudingporral. A felét még melegen vékony rétegben elkenjük a piskótalapon, szobahőmérsékleten kihűtjük.
  4. A kihűlt puding másik felét a puha vajjal/margarinnal kihabosítjuk. Az így kapott krém kétharmadát egyenletesen elkenjük a pudingon, és szorosan feltekerjük.
  5. A díszítéshez a maradék krémet a külsejére kenjük, kókuszreszelékkel megszórjuk, tálalásig hűtőbe tesszük dermedni. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük, málnával díszítjük.

ELKÉSZÍTÉS 35 PERC + HŰTÉS
SÜTÉS 8-10 PERC
KALÓRIA 368 KCAL/SZELET

Fotó: Acsai Miklós
Styling: Kapolka Ágnes

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2023/06. lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találjátok meg.