Különlegességre vágysz? – Így főzhetsz házi lekvárt kiviből

Nagy Tünde receptje a Nők Lapja Konyha archívumából.

Már javában tart a befőzés szezonja, te pedig különlegesebb lekvárokra vágysz, mint a klasszikus eper, szilva vagy sárgabarack? Ajánlunk egy isteni receptet, amit tuti, hogy még a legkisebbek is imádni fognak!

Hozzávalók 3 darab 3 dl-es üveghez:

1 kg kivi | 25 dkg cukor | 1,5 csomag 4:1 arányú lekvárzselésítő (30-37 g)

  1. A kivit meghámozzuk, felkockázzuk, majd botmixerrel beleturmixolunk úgy, hogy nagyjából a kétharmadát leturmixoljuk, a többi pedig kissé darabos marad.
  2. Összekeverjük a cukorral, a lekvárzselésítővel, majd forrástól számítva 5 percig főzzük.
  3. Sterilizált üvegekbe merjük, majd a tetejüket rátekerve 5 percre fejre állítjuk. Visszafordítjuk, így hagyjuk kihűlni. Sötét, hűvös helyen tároljuk.

ELKÉSZÍTÉS 30 PERC
KALÓRIA 562 KCAL/ÜVEG

Recept és fotó: Nagy Tünde

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2018/7. lapszámában jelent meg.