Már javában tart a befőzés szezonja, te pedig különlegesebb lekvárokra vágysz, mint a klasszikus eper, szilva vagy sárgabarack? Ajánlunk egy isteni receptet, amit tuti, hogy még a legkisebbek is imádni fognak!
Hozzávalók 3 darab 3 dl-es üveghez:
1 kg kivi | 25 dkg cukor | 1,5 csomag 4:1 arányú lekvárzselésítő (30-37 g)
- A kivit meghámozzuk, felkockázzuk, majd botmixerrel beleturmixolunk úgy, hogy nagyjából a kétharmadát leturmixoljuk, a többi pedig kissé darabos marad.
- Összekeverjük a cukorral, a lekvárzselésítővel, majd forrástól számítva 5 percig főzzük.
- Sterilizált üvegekbe merjük, majd a tetejüket rátekerve 5 percre fejre állítjuk. Visszafordítjuk, így hagyjuk kihűlni. Sötét, hűvös helyen tároljuk.
ELKÉSZÍTÉS 30 PERC
KALÓRIA 562 KCAL/ÜVEG
Recept és fotó: Nagy Tünde