Nagy Tünde isteni házi lekvárt készített. 

Nincs annál jobb érzés, mint a hűvösebb napokon kinyitni egy saját készítésű befőttet, és élvezni a nyár legfinomabb ízeit.

Hozzávalók 5 darab 3 dl-es üveghez:

1 kg tisztított alma | 50 dkg áfonya | fél citrom leve | 50 dkg Koronás Befőzőcukor 3:1

  1. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, felkockázzuk. Lábosba tesszük, hozzáadjuk a megmosott áfonyát is. Kevés citromlével meglocsoljuk, felöntjük 1 dl vízzel, és összekeverjük a Koronás Befőzőcukorral.
  2. Melegíteni kezdjük, majd forrástól számítva még 5 percig főzzük, végül leturmixoljuk.
  3. Forrón sterilizált üvegekbe töltjük, majd a tetejét lezárva pár percre fejre állítjuk. Visszafordítjuk, így hagyjuk kihűlni. Sötét, hűvös helyen tároljuk.

ELKÉSZÍTÉS 25 PERC + FŐZÉS
KALÓRIA 485 KCAL/ÜVEG

Recept és fotó: Nagy Tünde
A receptet a Koronás Cukor támogatta.

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2023/07. lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találod meg.