Nincs annál jobb érzés, mint a hűvösebb napokon kinyitni egy saját készítésű befőttet, és élvezni a nyár legfinomabb ízeit.
Hozzávalók 5 darab 3 dl-es üveghez:
1 kg tisztított alma | 50 dkg áfonya | fél citrom leve | 50 dkg Koronás Befőzőcukor 3:1
- Az almákat megmossuk, meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, felkockázzuk. Lábosba tesszük, hozzáadjuk a megmosott áfonyát is. Kevés citromlével meglocsoljuk, felöntjük 1 dl vízzel, és összekeverjük a Koronás Befőzőcukorral.
- Melegíteni kezdjük, majd forrástól számítva még 5 percig főzzük, végül leturmixoljuk.
- Forrón sterilizált üvegekbe töltjük, majd a tetejét lezárva pár percre fejre állítjuk. Visszafordítjuk, így hagyjuk kihűlni. Sötét, hűvös helyen tároljuk.
ELKÉSZÍTÉS 25 PERC + FŐZÉS
KALÓRIA 485 KCAL/ÜVEG
Recept és fotó: Nagy Tünde
A receptet a Koronás Cukor támogatta.