Próbáld ki te is Vrábel Kriszta isteni finom receptjét!

Elkészültek a lekvárok és befőttek, de nincs ötleted hirtelen, hogy mit is alkothatnál belőlük? Ajánlunk egy könnyen elkészíthető édességet, amihez szinte bármilyen lekvárt felhasználhatsz!

Hozzávalók egy 20×30 cm-es tepsihez:

10 dkg vaj/margarin + a formához | 10 dkg porcukor | 10 dkg étcsokoládé | 4 tojás | 2,5 dkg sötét, cukrozatlan kakaópor | 10 dkg liszt + a formához | 20 dkg sárgabaracklekvár  
A díszítéshez: 5 dkg étcsokoládé | 2,5 dkg vaj/margarin

  1. A lágy vajat/margarint keverjük habosra 5 dkg porcukorral. Forgassuk bele a vízgőz felett megolvasztott csokoládét.
  2. Az egész tojásokat robotgéppel verjük habosra, fehéredésig a maradék 5 dkg cukorral. Adjuk a vajas krémhez, majd szitáljuk hozzá a kakaóporral elkevert lisztet.
  3. Óvatosan dolgozzuk simára a tésztát, majd simítsuk egy 20×30 cm-es, kivajazott, kilisztezett tepsibe. 180 °C-ra előmelegített sütőben süssük készre 25 perc alatt, tűpróbával ellenőrizzük. Hagyjuk kihűlni.
  4. Vízszintesen vágjuk két lapba a tésztát, a két lapot töltsük össze a baracklekvárral.
  5. A díszítéshez a tetejét vonjuk be a vajjal/margarinnal együtt, vízgőz fölött felolvasztott csokoládéval. Hagyjuk megszilárdulni, majd kockázzuk fel a süteményt.

ELKÉSZÍTÉS 35 PERC
SÜTÉS 25 PERC
KALÓRIA 3314 KCAL/EGÉSZ ADAG

Recept és fotó: Vrábel Kriszta

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2018/7. lapszámában jelent meg.