A legnagyobb melegben kevesen vágyunk meleg húslevesre, egy hűs gyümölcs- vagy zöldségleves azonban meglehetősen vonzó alternatíva lehet.
Hozzávalók 4 személyre:
2 darab mangó | fél kígyóuborka | 1 darab sárga kaliforniai paprika | 1 darab csilipaprika | 1 szál újhagyma | 5 dl frissen facsart vagy 100%-os narancslé | 1 lime leve | 1 dl víz | 2 evőkanál olaj | apróra vágott uborka, paprika, csili, újhagyma a tálaláshoz
- A mangót meghámozzuk, a gyümölcshúst levágjuk a magról. Az uborkát meghámozzuk. A kaliforniai paprikát és a csilit kicsumázzuk, feldaraboljuk.
- A zöldségeket turmixba tesszük a narancslével, a lime levével, a vízzel és az olajjal együtt, krémesre turmixoljuk.
- Ha túl sűrű lett, narancslével és vízzel hígítjuk fele-fele arányban. Sóval ízesítjük. Apróra vágott zöldségekkel tálaljuk.
ELKÉSZÍTÉS 20 PERC
KALÓRIA 205 KCAL/ADAG
Recept és fotó: Terei-Vigh Krisztina