Terei-Vigh Krisztina ínycsiklandó, és látványra sem utolsó finomságot alkotott.

A legnagyobb melegben kevesen vágyunk meleg húslevesre, egy hűs gyümölcs- vagy zöldségleves azonban meglehetősen vonzó alternatíva lehet.

Hozzávalók 4 személyre:

2 darab mangó | fél kígyóuborka | 1 darab sárga kaliforniai paprika | 1 darab csilipaprika | 1 szál újhagyma | 5 dl frissen facsart vagy 100%-os narancslé | 1 lime leve | 1 dl víz | 2 evőkanál olaj | apróra vágott uborka, paprika, csili, újhagyma a tálaláshoz

  1. A mangót meghámozzuk, a gyümölcshúst levágjuk a magról. Az uborkát meghámozzuk. A kaliforniai paprikát és a csilit kicsumázzuk, feldaraboljuk.
  2. A zöldségeket turmixba tesszük a narancslével, a lime levével, a vízzel és az olajjal együtt, krémesre turmixoljuk.
  3. Ha túl sűrű lett, narancslével és vízzel hígítjuk fele-fele arányban. Sóval ízesítjük. Apróra vágott zöldségekkel tálaljuk.

ELKÉSZÍTÉS 20 PERC
KALÓRIA 205 KCAL/ADAG

Recept és fotó: Terei-Vigh Krisztina

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2018/8. lapszámában jelent meg.