Nyárvégi finomság a Nők Lapja Konyha archívumából.

Vannak olyan emblematikus fogások, amelyek mindannyiunk számára azonnal a nyári hónapokat idézik, mint a lángos, a sült hekk vagy éppen a lecsó. Hernyák Tomi ennek apropóján sokunk kedvenc strandételével készült – és csavart rajta egy kicsit. 

Hozzávalók 4 személyre:

A palacsintához: 20 dkg liszt | 2 tojás | 3 dl tej | 2 dl szénsavas víz | 1 evőkanál vaj, olvasztva | olaj a sütéshez
A töltelékhez: 2 tojássárgája | 2 evőkanál cukor | 2 dl kókusztej | 4 cl kókuszlikőr | 1 teáskanál kukoricakeményítő | 20 dkg kókuszreszelék
Az öntethez: 3 evőkanál sötét, cukrozatlan kakaópor | 2 evőkanál cukor

  1. A palacsintatésztához összekeverjük a lisztet a tojással, a tejjel és a szénsavas vízzel. A felolvasztott vajat is hozzáadjuk, csomómentesre keverjük. 30 percig állni hagyjuk, majd a hagyományos módon palacsintákat sütünk belőle.
  2. A csokoládészószhoz csomómentesre keverjük a kakaóport 2 evőkanál vízzel és a cukorral.
  3. A töltelékhez felverjük a tojássárgáját a cukorral, hozzáadjuk a kókusztejet.
  4. A kókuszlikőrben elkeverjük a keményítőt, ezt is a masszához adjuk, majd lassú tűzön addig főzzük, míg besűrűsödik. Forralni nem kell!
  5. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a kókuszreszeléket. Langyosra hűtjük, majd megtöltjük vele a palacsintákat. Tálalás előtt meglocsoljuk a csokoládészósszal.

ELKÉSZÍTÉS 45 PERC
KALÓRIA 873 KCAL/ADAG

Fotó: Gyugyi Péter
Styling: Kapolka Ágnes

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2018/8. lapszámában jelent meg.