Főzzünk az indián nyár zöldségeivel!

Szeptemberben még dúskálhatunk a vitamindús zöldségekben (és gyümölcsökben), együnk hát belőlük minél többet!

Hozzávalók 4 személyre:

60 dkg cukkini | olívaolaj | 3 gerezd fokhagyma | só, frissen őrölt bors | 3 dl főzőtejszín | 15 dkg félkemény sajt | 30 dkg spagetti | 1 kis csokor bazsalikom | 60 dkg sertésszűz

  1. A megmosott cukkinik végeit vágjuk le, a cukkiniket hosszában szeleteljük fel egészen vékonyan, majd vágjuk egészen vékony csíkokra.
  2. Egy nagy serpenyőben dinszteljük a cukkiniszálakat enyhén puhára 3 evőkanál olívaolajon a zúzott fokhagymával, sózzuk, borsozzuk, tegyük félre. (Ne főzzük szét!)
  3. A tejszínt lábosban keverjük el a reszelt sajttal, forraljuk össze, hogy a sajt elolvadjon. Sózzuk, borsozzuk.
  4. A spagettit főzzük ki lobogó sós vízben, szűrjük le, forgassuk össze a cukkinivel és az aprított bazsalikommal. Öntsük rá a tejszínes sajtmártást.
  5. A hártyáktól megtisztított húst szeleteljük 4 cm vastagra, és egy forró teflonserpenyőben kevés olívaolajon süssük készre oldalanként 3-4 perc alatt. Sütés közben sózzuk, borsozzuk, majd tálaljuk a cukkinis tésztával.

ELKÉSZÍTÉS 45 PERC
KALÓRIA 874 KCAL/ADAG

Recept és fotó: Vrábel Kriszta

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2018/09. lapszámában jelent meg.