Tobai Róbert egyszerű, de nagyszerű finomságot alkotott.

Olyan receptet keresel a hétvégi ebédhez, amiért kicsik és nagyok egyaránt lelkesedni fognak? Akkor a legjobb helyen jársz – próbáld ki te is Tobai Róbert ínycsiklandó finomságát (vagy egyik kedvenc magyaros receptjét)!

Hozzávalók 4 személyre:

20 dkg füstölt szalonna | 50 dkg vöröshagyma | 80 dkg sertéslapocka | só, bors | 1 evőkanál mustár | 2 evőkanál liszt | 4 dl tejföl | 40 dkg tarhonya

  1. A szalonnát csíkokra vágjuk, zsírjára pirítjuk, és hozzáadjuk a tisztított, félkarikára vágott vöröshagymát. Rádobjuk a csíkokra vágott sertéshúst, tovább pirítjuk, amíg el nem veszíti a nyers színét. Sózzuk, mustárral ízesítjük, majd annyi vizet öntünk rá, amennyi éppen ellepi.
  2. Nagy lángon pároljuk, és amikor elpárologott a víz, ismét felöntjük annyival, hogy ellepje. Ezt legalább háromszor megismételjük, ha nem puhul meg a húst, felöntjük még egyszer.
  3. Amikor a hús megpuhult, a liszttel elkevert tejföllel besűrítjük, pár perc alatt összeforraljuk. Főtt tarhonyával tálaljuk.

ELKÉSZÍTÉS 25 PERC + FŐZÉS
KALÓRIA 1319 KCAL/ADAG

Fotó: Gyugyi Péter
Styling: Kapolka Ágnes 

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2023/09. lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találod meg.