Süssünk a szezon gyümölcseivel!

Ne búsuljunk azon, hogy elmúlt a nyár, inkább vessük bele magunkat az ősz örömeibe, és a hűvösebb estéken készítsünk egy-egy melengető finomságot.

Hozzávalók kb. 10 darabhoz:

A tésztához: 50 dkg liszt + a nyújtáshoz | 1 tasak szárított élesztő | 7,5 dkg vaj/margarin | 7,5 dkg cukor | csipet só | 2,5 dl tej | 1 tojás
A töltelékhez: 4-5 darab magozott szilva | 3 dkg vaj /margarin | 10 dkg étcsokoládé

  1. A tésztához a lisztet a szárított élesztővel elkeverjük, hozzáadjuk a puha vajat/ margarint, a cukrot, a sót, és a langyos tejben elkevert tojással sima tésztává dagasztjuk. Letakarva 25-30 percig kelesztjük.
  2. A töltelékhez a szilvát apró kockákra vágjuk, a vajat/margarint a csokoládéval vízgőz fölött összeolvasztjuk (ne legyen túl meleg, max. 40 ºC).
  3. A megkelt tésztát lisztezett munkalapon kb. fél cm vastag és 50×30 cm-es téglalappá nyújtjuk.
  4. Egyenletesen elterítjük rajta a csokoládés részt, megszórjuk szilvával, majd a rövidebb oldalánál fogva félbehajtjuk. Az így kapott kisebb téglalapot hosszában 10 darab, kb. 3 cm széles csíkra vágjuk. A csíkot a tenyerünkben elkezdjük feltekerni, a végét az alsó rész alá hajtjuk.
  5. A tekercseket (a hajtással lefelé) sütőpapírral bélel sütőtepsire helyezzük, és 160 ºC-ra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük. Tálaláskor meghinthetjük porcukorral.

ELKÉSZÍTÉS 35 PERC + KELESZTÉS
SÜTÉS 25-30 PERC
KALÓRIA 378 KCAL/DARAB

Recept: Urbán Gábor
Fotó: Acsai Miklós
Styling: Kapolka Ágnes

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2023/09. lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találod meg.