Babkrémleves kolbászcsipsszel, pirított kenyérkockákkal

Turbózzuk fel egy kicsit a magyar konyha alapdarabját!

Ha valami újdonságra vágysz, és szívesen vegyítenéd a megszokottat némi extrával, de nem szívesen térnél el teljesen a hagyományoktól, Terei-Vigh Krisztina bablevese tökéletes arany középút lehet!

Hozzávalók 4 személyre:

1 nagy fej vöröshagyma | 2 evőkanál olaj | 50 dkg fejtett fehér bab | só | 3 darab babérlevél | 1 gerezd fokhagyma | 2 dl natúr joghurt | 15 dkg kenyér | 15 dkg kolbász

  1. Az apróra vágott vöröshagymát megpároljuk az olajon. Hozzáadjuk a babot, az aprított fokhagymát, megsózzuk, felöntjük kb. 1,5 liter vízzel, beletesszük a babérlevelet. Fedő alatt 1 órán át főzzük.
  2. Amikor megpuhult a bab, kivesszük a babérlevelet, az egészet összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a joghurtot, majd újra összeturmixoljuk.
  3. A kenyeret felkockázzuk, sütőpapírral bélelt tepsire szórjuk. 180 ºC-ra előmelegített sütőben 5-10 perc alatt megpirítjuk.
  4. A kolbászt vékonyan felkarikázzuk, serpenyőben átpirítjuk. A krémlevest a kenyérkockákkal és a kolbásszal tálaljuk.

ELKÉSZÍTÉS 25 PERC + FŐZÉS
KALÓRIA 633 KCAL/ADAG

Kiemelt kép: Terei-Vigh Krisztina

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2018/09. lapszámában jelent meg.