Ha valami újdonságra vágysz, és szívesen vegyítenéd a megszokottat némi extrával, de nem szívesen térnél el teljesen a hagyományoktól, Terei-Vigh Krisztina bablevese tökéletes arany középút lehet!
Hozzávalók 4 személyre:
1 nagy fej vöröshagyma | 2 evőkanál olaj | 50 dkg fejtett fehér bab | só | 3 darab babérlevél | 1 gerezd fokhagyma | 2 dl natúr joghurt | 15 dkg kenyér | 15 dkg kolbász
- Az apróra vágott vöröshagymát megpároljuk az olajon. Hozzáadjuk a babot, az aprított fokhagymát, megsózzuk, felöntjük kb. 1,5 liter vízzel, beletesszük a babérlevelet. Fedő alatt 1 órán át főzzük.
- Amikor megpuhult a bab, kivesszük a babérlevelet, az egészet összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a joghurtot, majd újra összeturmixoljuk.
- A kenyeret felkockázzuk, sütőpapírral bélelt tepsire szórjuk. 180 ºC-ra előmelegített sütőben 5-10 perc alatt megpirítjuk.
- A kolbászt vékonyan felkarikázzuk, serpenyőben átpirítjuk. A krémlevest a kenyérkockákkal és a kolbásszal tálaljuk.
ELKÉSZÍTÉS 25 PERC + FŐZÉS
KALÓRIA 633 KCAL/ADAG
Kiemelt kép: Terei-Vigh Krisztina