Ismerős, ugye? Van otthon ez is-az is, az ember mégse tudja, mit is kéne főzni. Mintha mindig ugyanaz a néhány étel lenne műsoron, a többiek pedig hiába unják épp úgy, mint te, semmilyen jobb ötlettel nem állnak elő. Most jövünk mi! Íme egy egyszerű és szezonális ételekből álló lista, amiben mindenki talál kedvére valót! Hát még az, aki hozzám hasonlóan neki nem állna kétszer főzni egy nap, és biztosan nem főz hétköznap levest – és másodikat sem –, nekik több mint egy hétre elég lehet az inspiráció. Figyelem: recepteket most csak mutatóban közlünk, a lényeg a közös ötletelés, és hogy rászokjunk a heti tervezésre, amivel kapcsolatban korábban már adtunk ötleteket.
Íme, a heti menü:
Hétfő:
- reggeli: tojáskrémes pirítós zöldségekkel
- ebéd: fokhagymakrémleves, káposztás czvekedli
- vacsora: sárgaborsófőzelék
Kedd:
- reggeli: bundáskenyér
- ebéd: daragaluskaleves, sajtos szélű pizza
- vacsora: burgonyafőzelék
Szerda:
- reggeli: főtt virsli, mustár
- ebéd: szilvaleves, csirkés-sajtos gombóc
- vacsora: tepertőkrém, kifli, hagyma
Csütörtök:
- reggeli: gyümölcsrizs
- ebéd: sütőtökös minestrone, házi focaccia
- vacsora: házi ajvár, pita, saláta
Péntek:
- reggeli: kalács, joghurt, kompót
- ebéd: pázmándi gombócleves, rakott, sós palacsinta
- vacsora: sajtos-tejfölös udon
Szombat:
- reggeli: éjjeli zabkása
- ebéd: májgombócleves, csípős paradicsomos paprikás csirkeragu
- vacsora: gőzgombóc mákkal
Vasárnap:
- reggeli: pizzás csiga
- ebéd: húsleves, zöldfűszeres karaj
- vacsora: fahéjas csiga
Jó étvágyat kívánunk mindenkinek!
Kiemelt kép: Getty Images