marharagu

Főszerepben a magyar tészta – Csipetkés marharagu

Egy régi kedvenc új köntösben.

Te is inkább a klasszikus, megszokott ételekhez használod a jellegzetes magyar tésztákat? Például csipetkét teszel a levesbe, és fodros nagykockából főzöd a krumplis tésztát? Tobai Róbert megmutatja, hogyan dobhatjuk fel régi kedvencünket. 

Hozzávalók 4 személyre:

40 dkg vöröshagyma | olaj | 1 darab paradicsom | 1 evőkanál sűrített paradicsom | 1 evőkanál mustár | 1 evőkanál fűszerpaprika | 80 dkg marhacomb | só | 2 gerezd fokhagyma | 1 teáskanál őrölt kömény | 25 dkg csipetke

  1. A tisztított vöröshagymát apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, a sűrített paradicsomot, a mustárt és a fűszerpaprikát.
  2. Hozzáadjuk a felkockázott marhahúst, sózzuk, kifehérítjük. Zúzott fokhagymával, köménnyel ízesítjük, és annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi.
  3. Lassú tűzön mindig visszapároljuk, az elpárolgott vizet pótoljuk (legalább ötször kell megismételni). Amikor majdnem puha a hús, beleszórjuk a csipetkét, öntünk bele még kb. 5 dl vizet, és együtt kb. 15 perc alatt készre főzzük.

ELKÉSZÍTÉS 25 PERC + FŐZÉS
KALÓRIA 752 KCAL/ADAG

Fotó: Körmendi Imre
Styling: Kapolka Ágnes

A receptet a Lacikonyha támogatta.

A recept eredetileg a A Nők Lapja Konyha Pasta különszámában jelent meg. 
A magazint keresd az újságárusoknál!

pasta