Te is inkább a klasszikus, megszokott ételekhez használod a jellegzetes magyar tésztákat? Például csipetkét teszel a levesbe, és fodros nagykockából főzöd a krumplis tésztát? Tobai Róbert megmutatja, hogyan dobhatjuk fel régi kedvencünket.
Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg vöröshagyma | olaj | 1 darab paradicsom | 1 evőkanál sűrített paradicsom | 1 evőkanál mustár | 1 evőkanál fűszerpaprika | 80 dkg marhacomb | só | 2 gerezd fokhagyma | 1 teáskanál őrölt kömény | 25 dkg csipetke
- A tisztított vöröshagymát apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, a sűrített paradicsomot, a mustárt és a fűszerpaprikát.
- Hozzáadjuk a felkockázott marhahúst, sózzuk, kifehérítjük. Zúzott fokhagymával, köménnyel ízesítjük, és annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi.
- Lassú tűzön mindig visszapároljuk, az elpárolgott vizet pótoljuk (legalább ötször kell megismételni). Amikor majdnem puha a hús, beleszórjuk a csipetkét, öntünk bele még kb. 5 dl vizet, és együtt kb. 15 perc alatt készre főzzük.
ELKÉSZÍTÉS 25 PERC + FŐZÉS
KALÓRIA 752 KCAL/ADAG
Fotó: Körmendi Imre
Styling: Kapolka Ágnes
A receptet a Lacikonyha támogatta.