Fűszeres csülök lila hagymával, burgonyával, pepperónival sütve

Főszerepben októberi kedvencünk, a csülök.

Ha életünk párjának elkészítjük az alábbi csülkös finomságot, biztosan imába foglalja majd a nevünket! Mutatjuk is a receptet:

Hozzávalók 4 személyre:

2 kg sertéscsülök | só | 2 gerezd fokhagyma | 1 teáskanál őrölt római kömény | olaj | 2 fej lila hagyma | 80 dkg burgonya | 30 dkg savanyú pepperoni paprika | 1 csokor bazsalikom

  1. A csülköt megsózzuk, bekenjük a zúzott fokhagymával, megszórjuk a római köménnyel, majd 1-2 órát hűtőben állni hagyjuk.
  2. Tepsibe tesszük, és olajjal meglocsolva, 1 dl vizet aláöntve 80 percet sütjük 140 ºC-ra előmelegített légkeveréses sütőben.
  3. Közben a tisztított lila hagymát cikkekre vágjuk, a burgonyát megpucoljuk, majd nagyobb darabokra vágjuk. Megsózzuk, és a pepperónival összekeverve a csülök mellé-köré tesszük. Aprított bazsalikommal megszórjuk, és további 80 percet sütjük.

ELKÉSZÍTÉS 30 PERC
SÜTÉS 160 PERC
KALÓRIA 1180 KCAL/ADAG

Recept: Tobai Róbert
Fotó: Körmendi Imre
Styling: Kapolka Ágnes

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2023/10. lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találod meg.