Aminek nem érdemes ellenállni: gesztenyekrémes brownie-alagút

Te is imádod a gesztenyét? Használd ki a szezonját!

Egy gesztenyés süteménynek lehetetlen ellenállni, garantáljuk, hogy az alábbi édesség is pillanatok alatt elfogy majd a mai ebéd után!

Hozzávalók 10-12 szelethez:

A tésztához: 2 dl tej | 35 dkg cukor | 20 dkg vaj/margarin | 3 evőkanál sötét, cukrozatlan kakaópor | 1,2 dl natúr joghurt | 2 tojás | csipet só | 25 dkg liszt | 2 kávéskanál szódabikarbóna
A krémhez: 25 dkg cukrozott gesztenyemassza | 5 dkg porcukor | 2 cl rum (vagy rumaroma) | 4 dl hideg habtejszín | 2,5 dkg sötét, cukrozatlan kakaópor
A díszítéshez: 5 dkg étcsokoládé | 1 evőkanál étolaj | csokoládés gabonagolyó

  1. A tésztához a tejet, a vajat/margarint, a kakaóport és a cukrot vízgőz fölött összeolvasztjuk. Hozzákeverjük a joghurtot és az egész tojást, végül beleforgatjuk a sóval és szódabikarbónával elkevert lisztet.
  2. A masszát 2 darab, kb. 20×30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe töltjük, és 160 ºC-ra előmelegített sütőben (adagonként) 20-25 perc alatt készre sütjük. Ügyeljünk arra, hogy ne száradjon ki. Amikor kihűlt, laponként hosszában félbevágjuk, összesen 4 lapot kapunk.
  3. A krémhez a gesztenyemasszát a cukorral és a rummal simára keverjük, hozzáforgatjuk a habbá vert tejszínt, végül a kakaóport.
  4. A krémmel összetöltjük a lapokat (az oldalára és a tetejére nem kell krém), és néhány órára hűtőbe tesszük dermedni.
  5. Dermedés után a díszítéshez a vízgőz fölött megolvasztott, olajjal hígított étcsokoládéval bevonjuk a tetejét, a gabonagolyókkal díszítjük (de csokoládéforgácsot is használhatunk). Forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

ELKÉSZÍTÉS 35 PERC + HŰTÉS
SÜTÉS 20-25 PERC
KALÓRIA 571 KCAL/SZELET

Recept: Urbán Gábor
Fotó: Acsai Miklós
Styling: Kapolka Ágnes

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2023/10. lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találod meg.