Az esős, szeles és bekuckózós őszi hétvégék tökéletes fogása.

Szép csirkecombot kaptál a hentesnél, de nincs ötleted, hogy mit készíts belőle? Mutatunk egy igazán pazar fogást, amit összeállítani is pofonegyszerű.

Hozzávalók 4 személyre:

6 darab filézett egész csirkecomb | só, durva bors | olaj | 50 dkg tisztított sütőtök | 1 dl száraz fehérbor | 4 evőkanál édes csiliszósz | 4 dl főzőtejszín | 1 csokor petrezselyem

  1. A csirkecombfilét nagyobb darabokra vágjuk, megsózzuk, majd nagy, magas falú serpenyőben, kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a 2×2 cm-es kockára vágott, tisztított sütőtököt, és együtt sütjük tovább.
  2. Felöntjük a fehérborral, összeforraljuk. Amikor elforrt a bor, akkor adjuk hozzá az édes csiliszószt, a tejszínt és a durva borsot, kis lángon készre főzzük kb. 20 perc alatt. Vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk. Kínálhatunk mellé burgonyapürét.

ELKÉSZÍTÉS 40 PERC
KALÓRIA 654 KCAL/ADAG

Recept: Tobai Róbert
Fotó: Gyugyi Péter
Styling: Kapolka Ágnes

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2019/10. lapszámában jelent meg.