szakács

Jó, de mi legyen az ebéd? Heti menü: 11. 07. – 11. 13.

Neked is sokszor nyűg a főzés, hát még annak kitalálása, mit főzz aznap? Kérdésedre, miszerint mi is legyen az ebéd vagy vacsora, leggyakrabban a „nem tudom”, a „valami”, a „nekem mindegy” és az „amit te gondolsz” a válasz? Ötletekkel segítünk, hogy legalább az agyalós részt meg lehessen spórolni.

Ismerős, ugye? Van otthon ez is-az is, az ember mégse tudja, mit is kéne főzni. Mintha mindig ugyanaz a néhány étel lenne műsoron, a többiek pedig hiába unják épp úgy, mint te, semmilyen jobb ötlettel nem állnak elő. Most jövünk mi! Íme egy egyszerű és szezonális ételekből álló lista, amiben mindenki talál kedvére valót! Hát még az, aki hozzám hasonlóan neki nem állna kétszer főzni egy nap, és biztosan nem főz hétköznap levest – és másodikat sem –, nekik több mint egy hétre elég lehet az inspiráció. Figyelem: recepteket most csak mutatóban közlünk, a lényeg a közös ötletelés, és hogy rászokjunk a heti tervezésre, amivel kapcsolatban korábban már adtunk ötleteket.

Íme, a heti menü:

Hétfő:

  • reggeli: pesztós pirítós, buggyantott tojás
  • ebéd: meggyleves kompótból, házi nudli pirított szalonnából
  • vacsora: villámgyors babsaláta

Kedd:

Szerda:

  • reggeli: tepertős pogácsa
  • ebéd: gulyásleves, mákos tészta
  • vacsora: sült csicseriborsó, salátával
menüt tervező nő

A tervezés a kulcs! (Fotó: Getty Images)

Csütörtök:

  • reggeli: snidlinges túrókrém, pirítós
  • ebéd: káposztaleves, töltött tök
  • vacsora: tepsiben sült zöldségek feta sajttal

Péntek:

Szombat:

Vasárnap:

  • reggeli: amerikai palacsinta mogyoróvajjal
  • ebéd: daragaluska leves, bulgurral töltött csirke
  • vacsora: zöldséggel töltött paprika

Jó étvágyat kívánunk mindenkinek!

Múlt heti menünket idekattintva találod.

Kiemelt kép: Getty Images