Te is imádod a káposztával körített húsokat?

Nekünk sincs bajunk a sült hús mellé kínált párolt káposztával, de azért a megszokottnál jóval izgalmasabban is el lehet készíteni ezt a jó áron beszerezhető, egészséges alapanyagot. Mutatjuk is, hogy hogyan!

Hozzávalók 4 személyre:

1,2 kg sertéslapocka | só, bors | 2 teáskanál őrölt római kömény | 2 evőkanál mustár | 1 fej fejes káposzta | 20 dkg vöröshagyma | 1 darab piros kaliforniai paprika | 20 dkg sárgarépa | 2-3 evőkanál cukor | 1 dl majonéz | 1 kávéskanál erős paprikakrém

  1. A sertéslapockát (egyben) sózzuk, borsozzuk, a római kömény felével megszórjuk, mustárral bedörzsöljük. Tepsibe tesszük, és 1 dl vizet aláöntve, alufóliával lefedve, légkeveréses sütőben 135 ºC-on 2,5 órát sütjük (aki szeretné, kevés olajjal is meglocsolhatja sütés előtt).
  2. A káposztát felcsíkozzuk, keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a félkarikára vágott vöröshagymát, a kicsumázott, felcsíkozott paprikát és a tisztított, gyufaszálra vágott sárgarépát. Sózzuk, cukrozzuk, összekeverjük, és állni hagyjuk 30 percet. Jól megtörjük, a levét kinyomjuk, majd a maradék római köménnyel megszórjuk.
  3. Újabb 30 perc után kicsavarva másik tálba tesszük, összekeverjük a majonézzel és az erőspaprika-krémmel. A felszeletelt lapocka mellé kínáljuk.

ELKÉSZÍTÉS 35 PERC + PIHENTETÉS
SÜTÉS 150 PERC
KALÓRIA 1080 KCAL/ADAG

Recept: Tobai Róbert
Fotó: Gyugyi Péter
Styling: Kapolka Ágnes

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2023/11. lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találod meg.