Csavarnál egy kicsit a megszokásokon? Tégy egy csipet tárkonyt a levesbe!

A tárkony viszonylag ritkán használt fűszer, pedig nagyon egyedivé és ízletessé varázsolja azt az ételt, amibe belekerül. Nagy Tünde ezúttal egy ínycsiklandó levest fűszerezett vele. 

Hozzávalók 4 személyre:

3 evőkanál olívaolaj | 1 fej vöröshagyma | 1 gerezd fokhagyma | 70 dkg mirelit fehérbab | 1 evőkanál morzsolt tárkony | 1 dl főzőtejszín | só, frissen őrölt bors | 20 dkg füstölt kolbász

  1. Az olívaolajon megpároljuk a finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, hozzáadjuk a babot és a tárkonyt, felöntjük kb. 1,5 liter vízzel, puhára főzzük kb. 40 perc alatt, az elpárolgott vizet pótoljuk.
  2. Leturmixoljuk, a tejszínnel krémesítjük, sózzuk, borsozzuk, összemelegítjük.
  3. A kolbászt nagyon vékonyan felkarikázzuk, serpenyőben megpirítjuk, a leveshez kínáljuk. Kevés olívaolajjal meglocsolhatjuk, szórhatunk rá aprított petrezselymet vagy koriandert.

Ha száraz babból készítjük, áztassuk be egy éjszakára főzés előtt! Ha konzerv babból főzzük, elég kb. 10 perc főzési idő.

ELKÉSZÍTÉS 20 PERC + FŐZÉS
KALÓRIA 793 KCAL/ADAG

Recept és fotó: Nagy Tünde

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2023/11. lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találod meg.