Finom, viszonylag egyszerűen elkészíthető és még látványos is. Tobai Róbert csodálatos húsételt alkotott zöldség és gyümölcs felhasználásával (ahogyan Bánsági Ildikó színművésznő is), érdemes kipróbálni, mi imádtuk!
Hozzávalók 4 személyre:
4 darab kacsacomb | só, majoránna | 1 gerezd fokhagyma | 1 kg narancs | 1 evőkanál kristálycukor | 3 dl narancslé | 1 dl száraz fehérbor | 1 evőkanál keményítő
- A kacsacombokat sózzuk, majoránnával, zúzott fokhagymával bedörzsöljük. 3-4 órát állni hagyjuk a hűtőben.
- Tepsibe tesszük, aláöntünk 1 dl vizet, majd 140 ºC-ra előmelegített sütőben 150 percet sütjük. Az utolsó 15 percben 200 ºC-ra melegítjük a sütőt.
- A narancsokat meghámozzuk, gerezdekre vágjuk (aki szeretné, kifilézheti). A cukrot megkaramellizáljuk, majd a narancslével felöntjük, összeforraljuk. Beletesszük a narancsot és a bort, öszszeforraljuk, majd a kevés hideg vízzel elkevert keményítővel besűrítjük. A kacsát a mártással tálaljuk, sült burgonyát vagy burgonyapürét kínálunk mellé.
ELKÉSZÍTÉS 25 PERC
SÜTÉS 150 PERC
KALÓRIA 533 KCAL/ADAG
Fotó: Gyugyi Péter
Styling: Kapolka Ágnes