Pazar finomság karácsonyra: sült kacsacomb narancsmártással

Fenséges lakomát tervezel az ünnepi összejövetelekhez? Van egy tuti tippünk!

Finom, viszonylag egyszerűen elkészíthető és még látványos is. Tobai Róbert csodálatos húsételt alkotott zöldség és gyümölcs felhasználásával (ahogyan Bánsági Ildikó színművésznő is), érdemes kipróbálni, mi imádtuk!

Hozzávalók 4 személyre:

4 darab kacsacomb | só, majoránna | 1 gerezd fokhagyma | 1 kg narancs | 1 evőkanál kristálycukor | 3 dl narancslé | 1 dl száraz fehérbor | 1 evőkanál keményítő

  1. A kacsacombokat sózzuk, majoránnával, zúzott fokhagymával bedörzsöljük. 3-4 órát állni hagyjuk a hűtőben.
  2. Tepsibe tesszük, aláöntünk 1 dl vizet, majd 140 ºC-ra előmelegített sütőben 150 percet sütjük. Az utolsó 15 percben 200 ºC-ra melegítjük a sütőt.
  3. A narancsokat meghámozzuk, gerezdekre vágjuk (aki szeretné, kifilézheti). A cukrot megkaramellizáljuk, majd a narancslével felöntjük, összeforraljuk. Beletesszük a narancsot és a bort, öszszeforraljuk, majd a kevés hideg vízzel elkevert keményítővel besűrítjük. A kacsát a mártással tálaljuk, sült burgonyát vagy burgonyapürét kínálunk mellé.

ELKÉSZÍTÉS 25 PERC
SÜTÉS 150 PERC
KALÓRIA 533 KCAL/ADAG

Fotó: Gyugyi Péter
Styling: Kapolka Ágnes

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2023/12. lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találod meg.

Konyha