Egyszerű, gyorsan elkészíthető húsok, melléjük egy kicsit különlegesebb burgonyás köret – mi kellhet még az ideális téli vasárnapi ebédhez? Tobai Róbert egyszerű, de nagyszerű receptet ajánl, íme:
Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg burgonya | 20 dkg brokkoli | 2 tojás | 4 evőkanál liszt | 1 gerezd fokhagyma | só, bors | olaj | 2 fej vöröshagyma | 30 dkg darált sertéshús | 1 kávéskanál fűszerpaprika | 10 dkg morzsolt főtt kukorica (konzerv)
- A brokkolit rózsáira szedjük, lobogva forró sós vízben 1-2 perc alatt leforrázzuk, majd leszűrjük. A burgonyát megpucoljuk, nagy lyukú reszelőn keverőtálba reszeljük, hozzáadjuk a feldarabolt brokkolit, a tojást, a lisztet, a zúzott fokhagymát és sót. Összekeverjük.
- Teflonserpenyőbe kevés olajat teszünk, majd beletesszük a massza felét, egyenletesen elsimítjuk a felszínét. Közepes lángon sütjük kb. 8 percet, majd megfordítjuk. A másik felét is megsütjük. A maradék burgonyás masszát ugyanígy készítjük el, két „rösztipizzát” kapunk.
- A raguhoz a finomra vágott vöröshagymát megpirítjuk kevés olajon, rádobjuk a darált húst. Lepirítjuk, megszórjuk sóval, fűszerpaprikával, borssal, majd felöntjük kb. 1 dl vízzel.
- Kis lángon pároljuk, az elfőtt vizet közben pótoljuk. 30 perc után hozzáadjuk a kukoricát, 5 percig együtt főzzük, majd a röszti tetejére halmozva tálaljuk.
ELKÉSZÍTÉS 45 PERC + FŐZÉS
Fotó: Gyugyi Péter
Styling: Kapolka Ágnes